torsdag 25 oktober 2012

Stilla sötsuget och baka små söta kakor från klassikern 7 sorters kakor

Jag har svårt att släppa mina söta drömmar så idag gjorde jag slag i saken och bakade små söta Hallongrottor.

 
Hallongrottor
60 st
 
250 g smör
1,5 dl socker
4,5dl vetemjöl
1 dl marsanpulver
1,5 tsk bakpulver
Hallonsylt
 
Gör så här
Rör rumsvarmt smör och socker
Tillsätt mjöl väl blandat med marsan och bakpulver
Häll upp den gryniga degen på bakbord och arbeta ihop för hand
Rulla degen till 2 rullar och dela dem i vardera 30 bitar
Rulla till bollar och lägg i småbrödsformar
Gör en fördjupning i bollarna och klicka i hallonsylt 
Grädda i ca 12 min i 200 grader
 
 
Om man nu ändå sätter igång och bakar kan man lika väl göra en STOR deg och baka flera sorter på en gång, hinner man inte klart håller sig degen i kylen ca en vecka.
En klassisk kakbok som funnits i våra kök sedan 1945 är 7 sorters kakor, den har under året moderniserats med tidsenliga bakverk men också behållit gamla klassiska recept.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar