fredag 26 oktober 2012

Karibisk fiskgryta! God och lätt smalmat!

Karibisk fiskgryta är en populär maträtt här hemma. Den blir dessutom inte sämre för att den klassas som smalmat, tvärtom.

Karibisk fiskgryta
4 portioner

2 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
4 tsk matolja
4 st potatisar
1 burk lättkokosmjölk
3 dl fiskbuljong
400 g squash
2 st paprikor
200 g champinjoner
1 röd chilifrukt
2 msk riven färsk ingefära
400 g torsk- el koljafilé
1/2 tsk salt
1 krm peppar
 
Garnering
Persilja
 
Gör så här
Hacka all lök och fräs i oljan i en gryta
Skala potatis och skär i bitar
Tillsätt potatis, kokosmjölk och buljong till grytan
Låt koka ca 10-15 min
Skär squash och paprika i bitar och champinjoner i kvartar
Kärna ur chilifrukten och hacka den fint
Rör ner squash, paprika, champinjoner, chilifrukt och ingefära i grytan
Låt koka ytterligare 5 min
Skär fisken i stora tärningar och lägg i grytan
Låt sjuda några minuter
Salta och peppra
Garnera med persilja
  
Receptet kommer från boken Gott och lätt: smalmat från Allt om mat 
där du även hittar fler kalorisnåla recept.
Vill du laga en lite festligare fiskgryta som inte är lika kalorisnål så hittar du recept här.

 
Fler av mina fiskrecept hittar du här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar