måndag 1 oktober 2012

Asiatisk fiskgryta

Fisk är nyttigt och vi bör äta fisk ett par gånger i veckan men det kan kännas svårt att hitta på maträtter med fisk i. Det är inget fel på fiskpinnar men man vill ju gärna ha lite variation.
Förra veckan gjorde jag Laxpudding och i dag blev det en Asiatisk fiskgryta. Om laxpuddingen krävde lite tid så gick den här rätten betydligt snabbare att tillaga.  

Asiatisk fiskgryta
4 portioner
 
600g kuber vit fisk (torsk, sej, hoki)
2 msk färsk riven ingefära
1 msk curry
1 msk matolja
1 burk kokosmjölk
1 dl röda linser
1/2 dl sweet chili-sås
pressad saft av 1 lime
1 tsk salt
150 g halverade körsbärstomater
100 g sockerärtor
 
Till servering
Ris
 
Gör så här
Stek ingefära och curry i matolja
Tillsätt kokosmjölk, röda linser, sweet chili-sås och limesaft
Låt allt koka ihop ca 10 min
Smaka av med salt
Blanda ner tomathalvor och fisk
Låt puttra i ca 5 min
Servera med ris


Här hittar du en variant av fiskgrytan.
 
 
Tipsa gärna om din favorit-fiskrätt!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar