fredag 9 oktober 2015

Sommarens projekt - pool och 28 pallar marksten

Fortsätter att haka på Blooming Friday som den här veckan har sommarens projekt som tema. Sommarens projekt, som egentligen startade redan för ganska exakt ett år sedan, har varit att anlägga en pool och lägga 28 pallar marksten.

Poolen kom sent en novemberkväll, en glasfiberpool som lyftes ner i sitt hål.
Men för att börja från början...
 så började arbetet någon månad tidigare med att den gamla poolen revs,


och sedan med att så gott som halva tomten grävdes upp...


Ledningar för dränering och el till poolen skulle dras, men även rör för vatten och avlopp till vår gäststuga som vi planerar ska bli ett Attefallshus. Utsikt från vår kökstrapp.

    Nu      

När så vårsolen tittade fram var det dags för Petri att iordningställa höstens leråker. Det skulle läggas 20 pallar marksten och flyttas 8 pallar gamla plattor från vår altan till ny plats. Detta gjorde han dock inte helt själv, han fick iaf viss hjälp av oss andra i familjen, och någon måste ju serva med fika och mat ;)       


Runt ena kortsidan och långsidan av poolen har Petri i sommar även hunnit 
snickra ett trädäck som ska föra tankarna till en brygga. 
På andra långsidan har han lagt marksten.Eftersom vi inte bara har jobbat i trädgården i sommar, utan också njutit av sol och bad, så blev sommarens projekt inte helt klart, så nästa års sommarprojekt blir att färdigställa trädäcket runt poolen och göra plats för pump och värmare och arrangera med lite mer stenträd och buskar runt pooldäcket.


För att se fler sommarprojekt, klicka Här 

Birgitta & Petri

15 kommentarer:

 1. Ja det är så det är . inte bara jobba med projekten utan njuta med det gör ni alldeles rätt i. Lite kul att allt inte blir färdigt på en gång är det också, bara så man klarar sig.Leråker är inte ul att ha till sin tomt så fint det blev när stenen var på plats. Där får ni njuta lääänge i sommaren som kommer och barnen njuter av er pool. Ni har jobbat på bra och är så duktiga.De projekten kan ni vara stolta över
  Ha det gott i helgen
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Meta för ditt pepp :)
   Ha en fin helg du också! Kram Birgitta

   Radera
 2. 28 pallar marksten ... pust! Men så fint det blir. Trädäcket som ger bryggkänsla är jättefint. Och så klart ska man inte bara jobba, man ska ju naturligtvis njuta också. Och tänk nästa sommar vad ni kan njuta. För då hoppas vi på en supersommar :)

  Ha en skön helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 3. Wow, vilket projekt och snyggt blev det, kan tro det var mycket jobb innan alla stenarna var satta1 Trevlig helg! /Lotta

  SvaraRadera
 4. Oj, vilket redigt jobb. Jisses så bra det blir. Tänk att det hanns med att njuta av alltihop också. Härligt.
  Trevlig helg!
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Tycker ni hann väldigt mycket under sommaren!! Nu hinner ni fundera vidare på fortsättningen av området. Ser redan väldigt bra ut!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Vad Ni ska få njuta av den polen till en annan sommar men ett stort jobb är det innan det blir klart men att det blir ett bra resultat det ser man./Margareta

  SvaraRadera
 7. Så härligt med en så fin pool!
  Förstår att ni jobbat hårt, men klokt att också njuta lite i solen. Det är lätt att man glömmer det och vill få allt klart på en gång.
  Ha det gott, Ann

  SvaraRadera
 8. Snyggt! Vilken förändring.
  Ha en fin helg
  Kram Maria

  SvaraRadera
 9. Wow, vilket jobb! Ser ju helt underbart ut!
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 10. Ett jätteprojekt och fint blev det. Hoppas ni njutit mycket av bad och sol.
  /Marika

  SvaraRadera
 11. Vilken galen skillnad mellan då och nu!

  Jag gillar verkligen altanen i form av en brygga! Mycket snyggt :D

  Kram

  SvaraRadera
 12. Imponerende!
  Jeg ar alltid hatt en hemmelig drøm om et svømmebasseng...

  SvaraRadera
 13. Det må jeg si var litt av et prosjekt. Stor jobb som resulterte i et herlig svømmebasseng. Spennende å se alt dere har stelt til hos dere. Blir flott med vann og avløp til gjestehuset også. Lykke til videre med prosjektet. Hilsen fra Liv

  SvaraRadera