söndag 9 september 2012

Trendigt att baka på skörden

Att sylta och safta är trendigt.
Att baka på skörden borde vara minst lika trendigt. 
Varför inte testa och göra något ovanligt med den annars så vanliga potatisen.

Baka en

Potatiskaka
med rosa glasyr
 
100 g smör
4 dl socker
3 ägg
3 medelstora kokta potatisar
150 g sötmandel
 
Glasyr
Några droppar röd hushållsfärg
2 msk vatten
 3 dl florsocker
 
Värm ugnen till 175 grader
Rör smör, socker och äggulor
Tillsätt de rivna potatisarna och den malda mandeln
Rör om
Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i smeten
Häll smeten i en smord och bröad form, 25 cm i diameter
Grädda i ca 35 min och låt svalna
Blanda ingredienserna till glasyren och glasera kakan när den svalnat
Låt glasyren stelna
 
 
 
Vill du inte vara riktigt så wild and crazy kanske du ska nöja dig med att baka en vanlig hederlig
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar