lördag 15 september 2012

Feng Shui

När  du rensat i röran och fått bort ohälsosam, stagnerad energi är det dax att fylla på med ny, fräsh livsenergi.
Men börja långsamt med din förändring. Välj ett område där du känner att du helst vill föra in ny energi. Börjar du förändra på flera ställen samtidigt är det risk att du känner kaos både till det yttre och i ditt inre.
Fundera över om det finns något rum där du inte trivs, där du känner dig obekväm eller t om är rädd för någonting.
Viktigast är att du omger dig med saker du tycker om och använder och som visar din personlighet. Ett hem som är som hämtat ur en möbelkatalog och saknar all form av personlighet gör att vi mår dåligt eftersom vi inte har någon personlig anknytning där.
 
Inred ditt hem så din personlighet syns!
 
Allt som man tycker om för in energi i hemmet men det finns saker som, enligt Feng Shui, kan hjälpa till att höja energin lite extra.
 
 
 
Ljus i alla former höjer energin. Dagsljus, elektriskt ljus, stearinljus, eldstäder. Inte så konstigt att vi gärna tänder ljus när höstmörkret faller.
Allt som lever och är friskt ger god energi. Växter och husdjur är bra exempel men kom i håg  att pyssla och sköta om dem, annars har det motsatt effekt.
Kristaller och saker som rör sig eller låter. Vindspel och glasprismor kan höja energin enligt Feng Shui.
Vatten. Har man ingen fontän med porlande vatten inomhus går det lika bra med en tavla eller bilder med vatten i rörelse.
Symboler. Korset t ex är en stark symbol om du har en kristen tro.
Speglar. De anses innehålla magi och krafter utöver det vanliga men se upp var och hur du hänger dina tavlor. Principerna för hur du sätter upp speglar kan du läsa mer om Här.


Nu har du lite att fundera på.
 
Var i hemmet tycker du att det är viktigast att du börjar?
Vad är det som gör att det området känns mest akut?
Vad vill du föra in för att höja energin?
 
Lycka till!
 
    
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar