torsdag 6 december 2012

Slå in dina klappar till snygga julpaket

Jag har tidigare tipsat om hur man kan slå in snygga paket till bland annat dop och andra högtider. Nu är det hög tid att slå in snygga julpaket.
Ett julklappstips för den pysslige!

Vill du ha snygga invikningar på på paketets kanter klipper du bort överflödigt papper så att uppviket inte når högre än kanten. Vik in sidorna och vik spetsarna över varandra. Vill du vara riktigt proffsig fäster du spetsarna  med dubbelhäftande tejp på insidan.
Släng inte pappersbitar, snörstumpar och band som blivit över. Spara dem istället och använd dem när du dekorerar dina paket. Överblivna julgranskulor kan också användas som dekoration på paketen.
Till det här paketet har jag använt en spillbit för att få till det där lilla extra
som gör paketet personligt och originellt.  
Till att strimla snörena har jag använt en bandstrimlare.
Bandstrimlare och en ordentlig tejphållare gör inslagningen så mycket enklare och roligare. Ibland nästan slår man knut på sig själv när man både ska hålla i pappersvikningen och samtidigt riva av en tejpbit. En tejphållare som står stadigt så man bara behöver använda en hand för att riva av tejpen är guld värd. En bandstrimlare är en simpel pryl som gör att paketen ser ut att vara inslagna av ett riktigt proffs. Dubbelhäftande tejp är också en detalj i inslagningen som ger ett proffsigt intryck, inga synliga tejpbitar på utsidan av paketet.
 

2 kommentarer:

  1. Åh så ambitiöst. Jag har verkligen inte tålamod för att slå in fina paket även om jag vet att mottagaren blir glad.
    Tack för att du kommenterar på min blogg och länkat till mig från din!

    SvaraRadera