En nyhet i vår trädgård i somras var ett litet experiment med att odla röd amarant.
En asiatisk bladgrönsak som inte bara är ätbar utan även vacker att titta på.
Inspirerad blev jag av thailändska Sutip Austads odlingsfilosofi och hennes bok
Den asiatiska köksträdgården. En uppskattad odlare av några av våra främsta kockar.
Odlas som spenat och används i sallader och wokrätter. Den visades sig vara mycket lättodlad och fin med sin mörkröda färg i rabatten, så nästa år kommer det sås fler frön, på fler platser och mycket tätare i vår asieninspirerade del av trädgården.
Andra asiatiska grönsaker som jag är nyfiken på och vill testa att odla är pak choi, kinesisk krysantemum och malabarspenat. Kanske någon blir vår nyhet nästa år.
Malaberspenaten skulle passa bra för att få lite höjd i planteringen. Låta den klättra på snöre eller bambupinnar. Hmm, tål att fundera på...
Birgitta
Vilken fantastisk färg den är så dekorativ.
SvaraRaderaHärligt med egenodlade spännande grönsaker.
Trevlig helg
Den där boken ser spännande ut! Jag skulle behöva ett recept på marinerade/inlagda rädisor. Skulle inte förvåna mig om det finns där. Amaranten jättesnygg!
SvaraRaderaTycker absolut du ska odla pak choi! Trivs i lite lägre temperaturer så den börjar och slutar jag med här. Just nu växer den i brödbackar i växthuset utan extra värme. Supergod och krispig att woka på. Skulle inte vilja vara utan den.
Malabarspenaten trivs bäst inomhus och den är guld värd vid denna årstiden.
Nu ska jag spana efter boken på nätet. Tack för tipset!
Allt gott
/Anette
Intressant, det där vill jag veta mer om, ska kolla efter boken på direkten!
SvaraRaderaTrevlig advent!
Anette
Spännande bok, alltid kul att prova något nytt. Trevlig helg! /Lotta
SvaraRaderaHåller med - boken verkar väldigt spännande. Vet inte om målla och amarant är samma sak men jag har en röd målla som också är fin i sallader mm. Den får hoppa runt lite kontrollerat för den är spridningsglad.
SvaraRaderaHa det gott! Carina
Den måste jag prova. Vacker också.
SvaraRaderatrevlig Advent
Luna
Alltid roligt att pröva något nytt, en intressant bok.
SvaraRaderaHa en trevlig helg/Marika
Amarant er helt super! Og genial "innimellom-plante".
SvaraRaderaGod helg!
Vilken snygg grönsak - men var den god också!?
SvaraRaderaTREVLIG ADVENT - Susie
Vet inte hur jag bäst ska förklara smaken, men kanske åt hållet gröna ärtor. Ganska så mjäll i smaken. Annars gillar jag den mest för sin dekorativa färg, i sallader t ex.
Radera