lördag 12 september 2015

Inspiration från den harmoniska dalenAtt besöka andra trädgårdar, parker och gardencenter är ett utmärkt sätt att få inspiration och idéer till sin egen trädgård. Ett besök vi gjorde för ett par år sedan i Kinaparken "den harmoniska dalen", som ligger mellan Askersund och Motala, hänger sig särskilt kvar och inspirerade oss nog mer än vi anar. Minns att vi upplevde parken i det gamla kalkbrottet särskilt stilla och harmonisk. 
Med sina dammar, broar och gömda vrår längst där ner på botten av kalkbrottet var dalen en synnerligen perfekt plats för vila och återhämtning.  Över all denna stillhet höll Buddha ett vakande öga.


Tror nog att det var den harmoniska dalen som spökade när vi funderade på vad vi skulle kunna göra med det gamla, mossklädda betonglocket 

som täcker en gammal brunn i vår trädgård. Vi kom nämligen fram till att det ju är en given plats för en kinalykta. 

En kinalykta liknande denna.


Med en liten bänk runt, under trädet, 


bredvid den lilla stigen kantad med stenar, ormbunkar och bergormrot så kommer det säkert bli en 
rofylld plats i vår trädgård.
Fick även inspiration förra helgen på Östgötadagarna då det fanns ett litet stenarrangemang med krypande barrväxter som satte igång skaparandan.Birgitta & Petri

6 kommentarer:

 1. Den här trädgården skulle jag vilja se i verkligheten. Det finns en på Madeira som jag varit i som är så inspirerande. Tack för visningen och välkommen till det gröna blogglivet.
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. En trädgård väl värd ett besök om man är i närheten.
   Har ju bloggat ett tag bland bunkar och kastruller i bloggen Min Lilla Kokvrå, så nu ska det bli spännande att utforska och upptäcka det gröna blogglivet. // Birgitta

   Radera
 2. Det ser verkligen ut att vara ett perfekt ställe att lägga en japanskinspirerad trädgård på. Kommer att bli superfint.
  Jag gjorde en liten japansk hörna i trädgården förra året men kände faktiskt i år att den inte riktigt passade in. Så nu är det en asiatisk hörna med Chabby-Chick inslag ;)

  Ha det gott!

  //Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Asiatisk chabby-chick låter spännande :)
   Nu försöker vi hitta återförsäljare av lyktor i granit. Verkar lättare sagt en gjort...
   Har du några tips, kanske?

   // Birgitta

   Radera
  2. Näe, inte direkt men jag såg att Hornbach har såna till bra pris :) Trevlig helg!!

   Veronica

   Radera