måndag 28 september 2015

Härliga dagar med höstfix och suckulent funderingarPerfekt väder för höstfix i trädgården i helgen. Hade köpt tulpanlökar som skulle ner i jorden för att bättra på tulpanrabatten men just det hanns inte med utan det blev en hel del annat pyssel istället. Som att plocka undan en del trädgårdsmöbler och diverse trädgårdspynt för vinterförvaring, ta in pelargoner och begonier, bättra på krukor med lite höstfägring, ljung, prydnadskål, silvergirlang och prydnadspumpor och att ta ett sista dopp i poolen innan den täcks in ordentligt inför vintern, och så passade vi förstås på att tända grillen ett par gånger också :)


En fundering som dök upp är hur vi bäst övervintrar våra suckulenter i kruka.


Den här krukskärvan med suckulenter brukar helt enkelt få stå kvar ute under vintrarna men oftast brukar vi behöva plantera nytt på våren,
men i år är den så fin så det är ju synd att låta den frysa.
En annan suckulent i kruka, som nu blommar, eller vad den nu gör? vore det också synd om den skulle dö. 
Den togs iaf ut ur sin kruka och grävdes ner i en rabatt för att övervintra. Hoppas den klarar sig!Burarna vi planterade i våras vill vi också, så klart, ska överleva vintern. Så nu är frågan - vart ska vi ha dem i vinter? 
Inomhus antar vi att det blir för varmt för att de ska trivas, i torpargrunden blir det nog för mörkt och det finns en viss risk att de glöms bort och inte får något vatten och i växthuset blir det för kallt. Har någon kanske något tips kring detta? 

Plötsligt satt den där, påfågelögat,
och så pass länge att den hann att fotograferas.

Birgitta & Petri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar