måndag 13 juni 2016

Rapport från vår trädgård

Den här helgen har inte ägnats lika mycket till trädgårdsarbete som förra helgen. Finns en del att ta igen inomhus som ligger efter pga av det vackra vädret vi haft den senaste tiden. Vackert väder betyder ju att man helst vill vara ute så mycket som möjligt och då känns sysslor som städning och matlagning inte som prio ett, vilket nu fick tas igen under helgen.
Men det är ju mycket som sköter sig självt i trädgårdenBland annat så avlöser blomningen varandra, och det är en hel del som börjat blomma sedan förra veckan.


Paradisbusken blommar.Likaså flocknävorna,


daggkåpan och blodfingerörtenoch strandtriften.


Det är många näckrosknoppar i dammen som snart kommer att slå ut och blomstänglarna på parasollbladen bär knoppar och kommer även de snart att blomma.


Sommarblomsfröna har grott bland almfröna, som ligger som ett täcke över hela trädgården, men det kommer dröja ännu en tid innan de blommar.


Vi har som sagt inte arbetat så mycket i trädgården den här helgen, mer än det vanliga underhållet som att vattna och rensa lite ogräs här och där, men det Petri har gjort är att gräva hål för plintar och förberett för den pergola vi ska bygga i anslutning till vår gäststuga. 


Osynliga mannen ;)

Gäststugan ska vi bygga ut till ett Attefallshus för att få plats med toalett och dusch. Vi håller just på att rita på en ritning för att göra en bygganmälan. 
Avlopp och vatten förberedde vi för redan hösten 2014 när vi grävde ur för vår pool. 
Så här såg det ut då.


Planen är även att  ha ett utekök i anslutning till pergolan. 

När kan då allt detta tänkas vara klart? 
Först ska vi bara slutföra alla andra projekt vi påbörjat, som att få klart och ordning på däcket runt poolen och våra gångar, planteringar, trappor, sittplatser och belysning runt dammen och den Kina-inspirerade delen och...

Summa summarum; det kan nog dröja...


Birgitta & Petri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar