lördag 1 juli 2017

Fläderblomssaft på G

Färdig att drickas om 5 dagar :)


Och receptet kommer här;

Fläderblomssaft
ca 3 liter

40 fläderblomsklasar
3 citroner
50 g citronsyra
2 L vatten
2 kg socker
2 krm natriumbensoat


Gör så här
Skölj blomklasarna och lägg dem i en bunke
Borsta citronerna i varmt vatten
Skär citronerna i klyftor och sedan i skivor
Lägg citroner och citronsyran i bunken med blommorna
Koka upp vatten och socker
Häll det kokheta vattnet över
Täck över och låt stå svalt i 5 dygn
Sila saften
Tillsätt natriumbensoat utrört i lite av saften
Häll upp i flaskor ända upp till kanten om de inte ska frysas
Förvara i kylskåp och drick dem ganska omgående
Ska saften frysas så tänk på att inte fylla flaskorna helt 
eftersom saften expanderar i frysen

Birgitta

4 kommentarer:

  1. mmm, ser riktigt gott ut! Varför gör jag aldrig flädersaft.... hm nån gång skall det bli av!

    Kram Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan man ju undra, varför du aldrig gör det :)
      För det är ju inte svårt...

      Kram Birgitta

      Radera
  2. Heisann, jeg hadde store planer om å brygge saft denne forsommeren, men hylleblomstene visna før jeg rakk å plukke dem. Safta av svarthyll er det beste jeg vet. Så neste år skal jeg passe bedre på!
    Jeg tar vare på oppskriften din.
    Ha riktig flotte sommerdager ;:OD)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, man får nog vara lite på hugget och inte ha annat planerat de dagar då blommorna blommar. Blomningen varar som sagt inte så länge.
      Bättre tur nästa år!

      Radera