fredag 5 maj 2017

Blommig fredag

Och temat är English style. 
En cottage garden, som jag tänker är en romantisk trädgård med ett hav av blommor, och mitt i havet står ett mysigt gammalt hus i äldre stil.
En dröm av ren och skär trädgårdslycka.
Är tvungen att googla bilder och konstaterar att vår trädgård med öppna ytor, utspridda planteringar och med ett alldagligt hus, visserligen gammalt men i fel stil, är då rakt ingen trädgård i English style. 
Det närmsta jag kan komma är den lokala plantskolan.


Där vi förresten var på middag förra året och de hade den goda smaken att hänga blommor upp och ner över middagsborden. Kreativt :)


Och så kommer jag på att vi besökte en trädgård förra året på Tusen trädgårdar som var en wildlife cottage garden med blommor som passar i en trädgård i engelsk stil. 
Jag tänker mig som sagt en trädgård i engelsk stil med ett hav av färgglada blommor.
Och så blev jag inspirerad av Pernilla och John i veckans Trädgårdstider.
Engelsk krukträdgård! 
Klart vi ska ha en krukträdgård på vår just nu väldigt ödsliga altan.
Med pioner och hostor i bakgrunden i rabatten.


Blir till att besöka loppisar för att hitta billiga krukor och kanske göra en rensning i det gamla dasset där alla förbrukade krukor har en tendens att hamna.
Finns säkert en och annan kruka där som kan komma till användning.

Vad tänker du ger karaktär åt en trädgård i engelsk stil?
Fler tankar kring temat hittar du HÄR.

Birgitta

8 kommentarer:

 1. Heissan, mange flotte ideer og fin inspirasjon, lykke til med egen have ;:OD)

  SvaraRadera
 2. Kul att du fick inspiration av programmet. Jag är lite trött på människor som klagar på det... För mig är lökängen synonymt med England. Liksom frodiga lundmiljöer med träd, buskar och bladväxter. Tänker att i England finns hur många stilar som helst men en växt,järnek, är nog en typisk Engelsk växt för mig.

  Ha en fin helg! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, järnek...
   Det har vi faktiskt en i en väldigt undangömd och bortglömd vrå. Kanske vi har lite engelsk stil i vår trädgård i alla fall ;)
   Visst får man inspiration av Trädgårdstider.
   Har t ex en hel del stubbar sedan vår skog fälldes
   http://studiolivskraft.blogspot.se/2016/03/timber.html
   som skulle göra sig fint bland våra rhododendron och ormbunkar.

   Radera
  2. heisann, tok en snarvisit til... og järnek måtte jeg slå opp for ante ikke hva det er på svensk .. på norsk er det Kristtorn ... og det har vi også!!! Tar et bilde... Flere poeng mot engelsk stil... Ha en super helg ;:OD)

   Radera
 3. Vilken härlig uppgift, att planera och plantera i den tomma rabatten. Är så glad för att trädgårdstider är tillbaka, skall bli spännande att följa.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 4. Din lokala plantskola ser ut att vara ett härligt ställe! Vilken kontrast mot bedrövliga Plantagen.
  Du har ju hur mycket plats som helst för krukor - tänk på att det inte behöver vara just krukor, allt som går att plantera i duger. Det fulare kan ställas längre bak så det bara är växterna som syns.
  Ser fram emot bilder på allting sedan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Billbäcks plantskola är väl värt ett besök. Med café, trevliga visningsträdgårdar och butik kan man spendera en hel dag där om man vill :)
   Klok tanke att det inte bara är krukor som man kan plantera i. Det tipset tar jag till mig. Tack :)

   Radera
 5. Det jag mest förknippar med Englad är det enorma utbudet av trädgårdsstilar. Att de är världsmästare på trädgård, som John sa i säsongens första Trädgårdstider. För egen del överraskades jag av hur inspirerande programmet var, vilket jag inte tyckt tidigare. Hoppas de fortsätter på den inslagna vägen, vi förtjänar ett vettigt trädgårdsprogram. Alla programledare är ju duktiga, problemet brukar vara den snåla budgeten.

  SvaraRadera