Hallongrottor
60 st
250 g smör
1,5 dl socker
4,5dl vetemjöl
1 dl marsanpulver
1,5 tsk bakpulver
Hallonsylt
Gör så här
Rör rumsvarmt smör och socker
Tillsätt mjöl väl blandat med marsan och bakpulver
Häll upp den gryniga degen på bakbord och arbeta ihop för hand
Rulla degen till 2 rullar och dela dem i vardera 30 bitar
Rulla till bollar och lägg i småbrödsformar
Gör en fördjupning i bollarna och klicka i hallonsylt
Grädda i ca 12 min i 200 grader
Om man nu ändå sätter igång och bakar kan man lika väl göra en STOR deg och baka flera sorter på en gång, hinner man inte klart håller sig degen i kylen ca en vecka.
En klassisk kakbok som funnits i våra kök sedan 1945 är 7 sorters kakor, den har under året moderniserats med tidsenliga bakverk men också behållit gamla klassiska recept.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar