söndag 7 oktober 2012

Skördade päron och testade ett recept på Päronchutney

Päronen är klara för att skördas och jag har tidigare kokat ingefärspäron till dessert men idag testade jag att koka en  päronchutney.
Jag serverade sedan päronchutneyn som tillbehör till dagens söndagsmiddag som bestod av kött,sås och potatis.
Man kan ju koka chutney på en massa olika frukter och grönsaker, varför inte prova krusbär om du har det i frysen eller kanske testa tomat och squash.



Päronchutney
4 portioner 
 
2 päron
1 rödlök
1 spansk peppar
1 apelsin
1/2 dl socker
1 msk vinäger
1/2 dl hackad persilja
 
Gör så här
Skala och skär päron och lök i bitar
Ansa och strimla pepparn
Riv skalet och pressa ur saften från apelsinen
Blanda allt tillsammans med socker och vinäger
Koka sakta i ca 20 min eller tills chutneyn har tjocknat
Rör ner persiljan


Undrar om en chutney passar som mingelmat? Det borde funka som ett tillbehör till något grillat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar