Förra veckan gjorde jag Laxpudding och i dag blev det en Asiatisk fiskgryta. Om laxpuddingen krävde lite tid så gick den här rätten betydligt snabbare att tillaga.
Asiatisk fiskgryta
4 portioner
600g kuber vit fisk (torsk, sej, hoki)
2 msk färsk riven ingefära
1 msk curry
1 msk matolja
1 burk kokosmjölk
1 dl röda linser
1/2 dl sweet chili-sås
pressad saft av 1 lime
1 tsk salt
150 g halverade körsbärstomater
100 g sockerärtor
Till
servering
Ris
Gör så här
Stek ingefära och curry i matolja
Tillsätt kokosmjölk, röda linser, sweet chili-sås och limesaft
Låt allt koka ihop ca 10 min
Smaka av med salt
Blanda ner tomathalvor och fisk
Låt puttra i ca 5 min
Servera med ris
Tipsa gärna om din favorit-fiskrätt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar