När man kokar långkok är det lika bra att laga mycket på en gång. Det här Chili con carne-receptet passar utmärkt att frysa in till matlådor. Bara att ta fram och värm en dag när man inte har så mycket tid till att stå i köket.
Chili con carne
8 portioner
1 kg högrev
2 msk olja
2 msk smör
1 msk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
2 klyftade gula lökar
4 skivade vitlöksklyftor
1 urkärnad, finhackad röd chili ev 1-2 tsk chipotlepasta
3 dl stora vita bönor, blötlagda 8 timmar
2 köttbuljongtärningar
1 msk starkt paprikapulver
7 dl vatten
1 tärnad röd paprika
400 g kokta kidneybönor
Gör så här
Skär köttet i tärningar, cirka 3x3 centimeter
Bryn det i omgångar i olja/smör, salta och peppra
Stek lök, vitlök, chili och eventuellt chipotlepasta i olja
Lägg kött, lök och chili i en rymlig gryta
och tillsätt vita bönor, buljongtärningar, paprikapulver och vatten
Låt småkoka under lock i 1 timme och 30 minuter
Tillsätt paprika, kidneybönor och eventuellt lite vatten
Koka 1 timme. Köttet ska vara trådigt och falla sönder när det är klart.
En kall öl passar fint till Chili con carne.
och här hittar du fler recept på långkok.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar