Att sylta och safta är trendigt.
Att baka på skörden borde vara minst lika trendigt.
Varför inte testa och göra något ovanligt med den annars så vanliga potatisen.
Baka en
Att baka på skörden borde vara minst lika trendigt.
Varför inte testa och göra något ovanligt med den annars så vanliga potatisen.
Baka en
Potatiskaka
med rosa glasyr
100 g smör
4 dl socker
3 ägg
3 medelstora kokta potatisar
150 g sötmandel
Glasyr
Några droppar röd hushållsfärg
2 msk vatten
3 dl florsocker
Värm ugnen till 175 grader
Rör smör, socker och äggulor
Tillsätt de rivna potatisarna och den malda mandeln
Rör om
Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i smeten
Häll smeten i en smord och bröad form, 25 cm i diameter
Grädda i ca 35 min och låt svalna
Blanda ingredienserna till glasyren och glasera kakan när den svalnat
Låt glasyren stelna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar