söndag 16 september 2012

Mer Basilika

Jag gillar den färska basilikans söta smak  i en pesto och den passar även i en kall sås till grillat.

Kall basilikasås till grillat
4-6 pers
 
1 kruka färsk basilika
2 msk olivolja
1/2 dl majonnäs
2 dl gräddfil
2 dl cremé fraiche
2 st vitlöksklyftor
2 msk flytande honung
salt
peppar
 
Gör så här
 
Mixa basilikan med oljan.
Pressa vitlöken.
Rör försiktigt ned vitlök, honung, majonnäs, cremé fraiche och gräddfil i basilikamixen.
Smaka av med salt och peppar.
Låt stå kallt en stund innan servering.
 


Basilika är inte bara en användbar krydda i maträtter utan också ett av orientens äldsta läkemedel. För oss stressade människor kan det vara bra att äta lite basilika då och då, den ska nämligen ha en lugnande inverkan på oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar