söndag 18 november 2012

Strukturera mera och få en smidigare vardag med en "att göra lista"

I vårt stressade samhälle tror jag att vi mår bra av att vara strukturerade och ha en plan för vardagen, jag har t ex en viss struktur som sparar både tid och pengar när jag planerar och handlar vardagsmat för veckan, att vi redan dagen innan har satt upp mål för vad vi ska hinna med under morgondagen och vad av det som är viktigast och måste prioriteras.
För att få en strukturerad vardag och för att avlasta hjärnan är det bra att skriva ner de saker som dyker upp och som man måste göra, och för att slippa fundera på var man skrivit ner sina måsten är det bra att ha en "att göra lista".
 
 
Känner du att du inte hinner med det du planerat för dagen ta då fram din lista och välj bort sådant som du absolut inte måste göra idag.  
Att vara strukturerad innebär att ha större framförhållning och inte skjuta upp alla viktiga måsten tills det är bråttom, att man får en smidigare vardag med mindre stress och att man får mer tid till annat som gör livet meningsfullt.
För att få struktur är det bra att skaffa sig rutiner och vanor. Gör det till en rutin att planera morgondagen efter din "att göra lista"!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar