Passa på att ta en långfrukost och läsa tidningen ordentligt för en gångs skull, kanske till och med stanna kvar i sängen och äta frukosten.
Honungsslungade äpplen med havreflakes
4 portioner
3 dl havreflakes
2 röda, svenska äpplen
2 msk smör
2 msk honung
0,5 dl russin
1 tsk stött kardemumma
1 citron
400 g keso
Gör så här
Skär äpplena i klyftor
Hetta upp en stekpanna med smör och
fräs äpplena på medelvärme tills de fått lite färg
Tillsätt honung, russin och kardemumma och
låt koka ihop tills äpplena blivit mjuka
fräs äpplena på medelvärme tills de fått lite färg
Tillsätt honung, russin och kardemumma och
låt koka ihop tills äpplena blivit mjuka
Riv det gula av skalet på citronen och
blanda ner med äpplena
blanda ner med äpplena
Fördela keso och äpplen på tallrikar och
toppa med havreflakes
toppa med havreflakes
Servera
Tillsammans med en smörgås
och kaffe el te efter tycke och smak
Hoppas du får en lugn och skön start på lördagen!
Trevlig helg!
De fina bilderna till receptet är tagna av
Helena Ljunggren
för min andra blogg Min Lilla Kokvrå
Trevlig helg!
De fina bilderna till receptet är tagna av
Helena Ljunggren
för min andra blogg Min Lilla Kokvrå
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar